
De ce Hepiflor beneficiaza de un proces modern de productie?


Probioticele sunt microorganisme vii care, administrate in concentratii suficiente, confera beneficii organismului uman.1
Probioticele sunt microorganisme vii care trebuie sa ajunga in intestin viabile si in numar suficient pentru a-si exercita efectele. In drumul de la fabrica producatorului si pana la intestinul consumatorului, probioticele trebuie sa supravietuiasca multor solicitari. De-a lungul anilor, producatorul Hepiflor a dedicat eforturi semnificative pentru a dezvolta o serie de tehnologii cu scopul de a proteja probioticele impotriva acestor solicitari si de a oferi utilizatorilor finali probiotice cu o supravietuire optima.
Activitatea si eficienta probioticelor depind de viabilitatea acestora in tractul gastro-intestinal. Pe traseul dintre facilitatile de productie a probioticelor si pana in tractul digestiv al utilizatorului, probioticele sunt supuse mai multor incercari, precum conditiile de productie (temperatura, presiune, conditii de depozitare), dar si procesele digestive (aciditate gastrica si saruri biliare).
In acest sens, pentru a asigura niveluri cat mai ridicate de supravietuire si eficienta, probioticele Hepiflor beneficieaza de tehnologia BIO-SUPPORT™.2
Tehnologia BIO-SUPPORT™ consta in asigurarea probioticelor cu o matrice protectoare constituita din proteine si polizaharide, inainte de a fi supuse procesului de liofilizare. Gratie acestei tehnologii, tulpinile probiotice din Hepiflor beneficiaza de o rezistenta optima in timpul procesului de productie si al depozitarii, dar mai ales in tractul gastro-intestinal, avand ca rezultat refacerea florei intestinale.
Tehnologia Bio-SupportTM

Selectarea de tulpini cu rezistenta naturala la aciditatea gastrica

Tulpinile sunt protejate intr-o matrice de proteine si polizaharide inainte de a fi supuse procesului de liofilizare

Tehnologie Bio-SupportTM
-
Pastrarea viabilitatii tulpinilor de-a lungul intregului proces tehnologic de productie, depozitare si transport
-
Gastrorezistenta superioara la aciditatea gastrica si la actiunea sarurilor biliare
In ce consta procesul modern de liofilizare de care beneficieaza probioticele Hepiflor?

1. Prepararea inocului
Intr-un mediu de cultura bogat in nutrienti, sunt adaugate bacterii in conditii sterile.
2. Cresterea industriala
3. Prefermentarea si fermentarea
4. Centrifugarea si ultrafiltrarea
In aceasta etapa se elimina aproximativ 75% apa. Bacteriile sunt apoi amestecate cu o formula crioprotectiva adaptata, pentru a le ajuta sa supravietuiasca procesului de liofilizare.
5. Liofilizarea
Bacteriile sunt expuse la o temperatura foarte scazuta, iar apa ramasa este eliminata prin sublimare (trecerea de la faza solida la cea gazoasa fara intermediar de lichid) sub presiune scazuta. Bacteriile formeaza un "tort" solid, care contine 2-4% apa.
6. Obtinerea unei pulberi fine omogene cu continut ridicat de bacterii.
7. Pulberile de bacterii pot fi amestecate impreuna cu alte ingrediente pentru a obtine concentratia dorita a bacteriilor, sub stricta atentie a umiditatii si temperaturii.

1. Food and Agriculture Organization of the United Nations/World Health Organization, FAO/WHO), 2001. Joint FAO/WHO expert consultation on evaluation of health and nutritional properties of probiotics in food including powder milk and live lactic acid bacteria
2. Date arhivate
